Sunday, November 11, 2012

It's 11/11 !!

English / Portuguese


Today is 11th Nov. St. Martin's (Sint Maarten) Day in Holland.
Check my previous posts here. The poor guy in the video had no sweets at home thus he served a pot with... pickles.


The lamp of my girl (left): Dutch canal houses.

My little girl is at a little friend's to have some pancakes together and then walk around the houses singing for sweets.
My son made an angry bird. Light out...

Light on !

My son is going to walk with the neighbours' kids after 6pm.


Today most parents have dinner earlier (around 17h or 17h30) than usual and then will opening the door several times for the singing kids. My mother in law didn't want to spend St. Martin alone, I invite her to join us.



I have prepared a chicken filling for a chicken curry pot pie with puff pastry. Just make a ragout with chicken, curry and veggies (carrots and peas) and fill pots or a pyrex  with it. Top with puff pastry and pop it into the oven. No recipes needed. Everyone loves it ! Perfect for an autumn day.


And then came the kids...
a scary ghost lolly pop.

Hoje 11 de novembro é dia de S. Martin na Holanda. Ao menos nessa parte da Holanda do Norte as crianças celebram bastante. As crianças fazem nas escolas um lampião de papel e no dia 11 andam em grupinhos pela vizinhança cantando Minha menina foi a convite de uma amiguinha jantar umas panquequinhas  na casa dela e depois andar nas vizinhanças com um lampião (feito na escola) cantando músicas a troco de doces. Meu filho combinou com umas crianças da vizinhança a andar num grupinho (há sempre alguns pais e mães que andam juntos) a partir das seis horas. Por isso nesse dia as famílias jantam mais cedo, por volta das cinco, cinco e meia. Minha sogra não estava com a menor vontade de ficar em casa sozinha, por isso veio jantar aqui. Preparei de manhã um ragu de frango com legumes e guardei a panela na geladeira. Antes de servir acrescentei creme de leite, misturei bem e coloquei às colheradas a mistura em potinhos de sopa (encha só 3/4 do pote). E enquanto o forno esquentava tirei as placas de massa folhada do freezer. Massa folhada é algo fantástico, dá sempre certo mesmo quando você acha que vai dar errado. Nesse friozinho que anda fazendo por aqui então... é tudo de bom.  Aperte a massa ao redor das bordas, faça pequenos furos e coloque no forno. Espere uns 15 - 20 min. ou até a massa aumentar e ficar dourada. Sirva imediatamente ! E lá vou eu de novo pela énésima vez abrir a porta pras crianças !
*******
Gostou do postagem ? Recomende no Google + e siga-me no twitter: @AnnaGFH . Brigadão !

No comments: